Web Analytics Made Easy - Statcounter

زنده‌دل نوبری مدیرکل دفتر برنامه ریزی و نظارت سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، از افتتاح مرکز نوآوری و توسعه کسب و کارهای داده محور سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران خبر داد.

به گزارش  گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا ، بابک زنده‌دل نوبری مدیرکل دفتر برنامه ریزی و نظارت سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، گفت: مرکز نوآوری و توسعه کسب و کارهای داده محور این سازمان، در هفته نخست تیرماه سال جاری با حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهور افتتاح می‌شود که راه اندازی این مرکز اتفاق خوبی برای گروه‌های استارتاپی خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فضای کار اشتراکی، کافه رویداد، آکادمی لیبتک، سالن جلسات مشترک برای تیم‌ها و… از مهم‌ترین خدماتی است که توسط بخش خصوصی و با نظارت سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در این مرکز به فعالان استارتاپی لیبتک (کسب و کارهای نوپای کتابداری و آرشیوی) ارائه داده می‌شود.

وی در ادامه درباره روند اجرای پروژه لیبتک گفت: انتظار می‌رود پایان سال جاری بیش از ۸۰ درصد اهداف پیش بینی شده برای این پروژه محقق شود. ضمن اینکه باید در نظر داشت که اتمام کلان پروژه لیبتک، به مفهوم نهادینه شدن فرهنگ نوآوری در حوزه توسعه کسب و کارهای داده محور در کشور با محوریت سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران خواهد بود و پس از آن نوآوری به عنوان یک فرایند مستمر در این حوزه به مسیر خود ادامه خواهد داد.

زنده دل نوبری بر ضرورت استقرار رویکردهای نوآورانه در سازمان‌های دولتی تاکید کرد: در راستای تنوع بخشی به منابع درآمدی، استقرار رویکردهای نوآورانه در سازمان‌های دولتی لازم است. چراکه نوآوری در ارتقای بهره‌وری و عزم سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برای بهره بردن از ظرفیت‌های داخلی و کارآفرینان در قالب اکوسیستم لیبتک مهم و ضروری است.

مدیرکل دفتر برنامه ریزی و نظارت سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران افزود: البته از سال ۱۳۹۷ ستاد تحول دانش بنیان سازمان با دستور ریاست و با حضور معاونان و برخی از مدیران مرتبط به صورت منظم و هفتگی توسط معاونت پژوهش تشکیل می‌شود که میزان پیشرفت هر یک از برنامه‌ها و پروژه‌های کلان فناورانه در آنجا رصد می‌شود و انتظار می‌رود در سال جاری همه پروژه‌ها و برنامه‌های پیش بینی شده در حد قابل قبولی تحقق پیدا کنند.

زنده دل نوبری در ادامه با اشاره به حوزه‌های پنجگانه دفتر برنامه ریزی و نظارت در ساختار جدید سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، افزود: سال گذشته در حوزه برنامه ریزی راهبردی شاهد طراحی و رونمایی از داشبورد مدیریت استراتژیک سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران بودیم؛ در این داشبورد شاخص‌های کلیدی عملکرد (KPI )های سازمان به عنوان نماگرهای وضعیت موجود کمک می‌کنند تا مدیریت ارشد بخش‌های مختلف قادر به پایش و در صورت نیاز اصلاح روند حرکتی هر یک از بخش‌ها باشند.

مدیرکل دفتر برنامه ریزی و نظارت سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران «بهبود مستمر» را مهم‌ترین دستاورد سازمان در حوزه فرهنگ سازمانی در راستای ارتقای بهره وری عنوان کرد و گفت: به دنبال پیشبرد فرآیندهای سازمان با رویکرد کایزن، موفق شدیم با تلاش های ارزشمند مدیران و کارشناسان خبره، فرایند ارائه خدمات آرشیوی به پژوهشگران که تا پیش از آن به طور متوسط ۶۰ روز زمان نیاز داشت را در پایان سال ۱۳۹۸ به یک روز کاهش دهیم.

زنده دل نوبری درباره ضرورت توجه به توسعه نوآوری در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران اشاره کرد: حقیقت آن است که در آینده‌ای نزدیک، هیچ سازمانی بدون توجه به نوآوری امکان بقا نخواهد داشت. اگر مفاهیم نوآوری در گذشته به عنوان راهکارهایی خلاق برای بنگاه‌های خصوصی مفهوم داشت، در شرایط کنونی دستگاه‌های دولتی نیز ناگزیر به ایجاد پلتفرم‌های نوآوری باز هستند.

وی افزود: با مرور روند بیست سال اخیر انتشارات ملی درمی‌یابیم که عناوین نشر در این بازه زمانی تقریباً ۶ برابر افزایش یافته‌اند. حال در نظر بگیرید که اگر حتی با همین روند خطی نیز انتشارات ملی افزایش یابد، با توجه به سیاست‌های کوچک سازی و چابک‌سازی دولت، چگونه می‌توان پاسخگوی نیاز روزافزون مخاطبان از لحاظ گردآوری، پردازش و اشاعه اطلاعات بود؟

مدیرکل دفتر برنامه ریزی و نظارت سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران ادامه داد: سال ۱۳۹۸ با برگزاری نخستین رویداد کارآفرینی حوزه لیبتک تحت عنوان «ویتا» که با حمایت معاونت علمی و فناوری رییس جمهور، سازمان فناوری اطلاعات، صندوق شکوفایی و نوآوری، مرکز نوآوری دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه تهران و مشارکت بخش خصوصی (شتابدهنده نوین تک) همراه بود، گام‌های آغازین استقرار اکوسیستم لیبتک برداشته شد. در ادامه نیز تلاش شد زیرساخت‌ها و منابع مورد نیاز در اختیار تیم‌های استارتاپی منتخب قرار داده شود. هرچند با توجه به نوپا بودن این حوزه در سازمان بدیهی است که کاستی‌هایی نیز وجود داشت که سعی شد در ادامه بهبود یابد.

به گفته مدیرکل دفتر برنامه ریزی و نظارت سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، یکی از بزرگ ترین دستاوردهای رویداد ویتا، آشنایی کنشگران حوزه هوش مصنوعی با نیازمندی‌ها و چالش‌های فناورانه سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران بود. در واقع پس از آن بود که باب همکاری های مشترک در پروژه‌هایی همچون پردازش خودکار متون، استفاده از کاربردهای واقعیت افزوده و… در سازمان گشوده شد و با پیگیری‌های مؤثر بخش‌های فناوری اطلاعات و دیجیتال به ظهور رسید.

وی در ادامه به تاثیر شیوع ویروس کرونا بر پیشبرد فعالیت‌ها در این حوزه اشاره کرد: کرونا با تمام سختی‌ها و مصائبی که برای جامعه داشت، فرصتی را فراهم کرد که با هماهنگی میان مدیریت‌های مختلف، بخشی از کارهای عقب افتاده چندین سال گذشته که قابلیت انجام در بستر فضای مجازی داشتند در یک فرایند ضربتی و با مدیریت بسیار خوب مدیران ذیربط به سرانجام رسیدند که آثار آن در ارائه خدمات به صورت دیجیتال به پژوهشگران در ایام کرونا به خوبی نمود یافت.

زنده دل نوبری اضافه کرد: با توجه به نوع فعالیت‌های دفتر برنامه ریزی و نظارت که بیشتر مبتنی بر برگزاری جلسات با مدیران و کارشناسان برای گردآوری و تحلیل اطلاعات بخش‌های مختلف سازمان در حوزه وظایف عملکردی است، سعی شد تا حد امکان از پتانسیل جلسات مجازی به ویژه در ایام کرونا بیشترین بهره گرفته شود، ضمن آنکه جلسات حضوری نیز با رعایت اصول فاصله گذاری اجتماعی به قوت خود باقی است.

مدیرکل دفتر برنامه ریزی و نظارت سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در پایان درباره برگزاری رویداد دوم لیبتک با درنظر گرفتن شرایط کرونایی، گفت: شرایط کرونا موجب شد که برنامه‌ریزی‌های پیشین برای برگزاری رویداد دوم که برای اسفند ۱۳۹۸ در نظر گرفته شده بود، به تعویق بیفتد که امیدواریم شرایط برای برگزاری آن در تابستان یا پاییز سال جاری فراهم شود.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: استارتاپی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران مرکز نوآوری سال جاری بخش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۲۷۱۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقاط حادثه خیز با احکام برنامه و منابع مالی مناسب رفع می شود

تین نیوز

وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه نقاط حادثه خیز با احکام برنامه توسعه و منابع مالی مناسب رفع می شود، از افتتاح محور مراغه هشترود در چند ماه آینده، تسریع در تکمیل محور تبریز ارومیه با تزریق مالی و بهره برداری از محور تبریز صوفیان در هفته دولت خبر داد.

به گزارش تین نیوز به نقل از وزارت راه و شهرسازی، مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی امروز ۷ اردیبهشت در جریان سفر به استان آذربایجان شرقی ضمن افتتاح ۸۴۰۴ واحد مسکونی و بازدید از برخی پروژه های آزادراهی، بزرگراهی و آغاز عملیات اجرایی برخی از پروژه های شهرهای جدید، بازآفرینی شهری و شهرسازی در جمع بندی سفر خود به استان گفت: امروز در سفر به استان هم آغاز عملیات اجرایی و هم بازدید از پروژه ها و هم افتتاح های مناسبی در بخش مسکن انجام شد. همچنین امروز برای جمع بندی در بخش های مختلف دو جلسه کمیسیون حمل و نقل و ایمنی استان و جلسه شورای مسکن برگزار شد.

انجام بهسازی و روکش آسفالت محور تبریز زنجان با منابع وزارت راه وشهرسازی

بذرپاش توضیح داد: در حوزه محورهای مواصلاتی یکی از محورهای پرمساله استان محور تبریز-زنجان است که مشکلات جدی دارد به این دلیل که سرمایه گذاری به عنوان شراکت با ما در وزارت راه و شهرسازی به دلیل مکفی نبودن عوارض بهسازی در طول سال ها در این مسیر انجام نشد، تصمیم گرفته شد تا وزارت راه و شهرسازی مستقیما عملیات بهسازی و روکش آسفالت را انجام بدهد تا بتوان در فاز نخست نقاط پرحادثه را برطرف کرد و بعدها کل محور را روکش َآسفالت کنیم.

تکمیل محور تبریز ارومیه با تزریق مالی تسریع می شود

وی ادامه داد: در حوزه عملیات راهسازی نیز در استان تصمیمات خوبی گرفته شد. یکی از این محورها قطعه ۶ محور تبریز ارومیه است که با تزریق مالی که انجام خواهد شد؛ از طریق ماده ۵۶، از طریق ردیف بودجه و از طریق مولدسازی که به سازمان ملی زمین و مسکن داده شده است، تکمیل این قطعه از این محور سرعت مناسب پیدا می کند.

افتتاح محور مراغه هشترود در چند ماه آینده

بذرپاش محور بعدی این استان را که در سفر در خصوص آن تصمیم گیری شد محور مراغه هشترود عنوان کرد و افزود: این محور در مراحل پایانی تکمیل قرار دارد که با حمایت مالی که از طریق وزارت راه و شهرسازی انجام خواهد شد در چند ماه آینده آماده افتتاح می شود.

محور تبریز صوفیان در هفته دولت به بهره برداری می رسد

وی افزود: در خصوص محور تبریز صوفیان  در تلاش هستیم تا باند رفت را هرچه سریعتر به اتمام برسانیم و باند برگشت را نیز تا هفته دولت امسال بتوانیم به بهره برداری برسانیم.

وزیر راه و شهرسازی گفت: کنارگذار ایلخچی نیز در سفر امروز بازدید شد. این کنارگذر نیز پیشرفت خوبی دارد که با تکمیل آن بخشی از ترافیک منطقه حل خواهد شد.

نقاط حادثه خیز با احکام برنامه و منابع مالی مناسب رفع می شود

بذرپاش تصریح کرد: در بخش ایمنی مقرر شد تا یک هفته درمیان با ریاست استاندار کمیسیون ایمنی حمل ونقل برگزار شود. امسال در دولت هم احکام برنامه مناسبی دیده شده و هم برای رفع نقاط حادثه خیز منابع خوبی در نظر گرفته شده است.

وی با یادآوری اینکه در سال گذشته ۷۲۵ نقطه حادثه خیز در سراسر کشور رفع خطر شد، گفت: در استان آذربایجان شرقی ۱۰ نقطه پرخطر رفع خطر شد و امسال نیز رفع ۱۰ نقطه پرخطر  دیگر رفع خطر خواهد شد.

عوارض آزادراه تبریز سهند با ۵۰ درصد تخفیف دریافت می شود

وزیر راه و شهرسازی گفت: در حوزه عوارض آزادراه تبریز-سهند مقرر شد تا با ۵۰ درصد تخفیف انجام شود. مابه التفاوت آن از طریق دولت تامین و پرداخت خواهد شد.

بذرپاش ادامه داد: زیرساخت احداث قطار تبریز بستان آباد خاوران انجام شده است. این مسیر رام قطار کم دارد که قرار شد تا رام قطاری را اضافه کنیم.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • نوآوری و کیفیت در مسیر سلامت؛ با حضور وزیر علوم تحقیقات و فناوری بخش تحقیق و توسعه شرکت آوان بهمن شیمی افتتاح شد
  • راه‌اندازی مرکز نوآوری ملی و تخصصی حوزه فناوری‌های شناختی در شمال کشور
  • دریا باید محور توسعه و برنامه ریزی استان بوشهر قرار گیرد
  • جریان وقف باید به سمت دانش‌محور شدن برود / مبلغ ما در وقف شفاف‌سازی و نمایش کارهای علمی است
  • افتتاح مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی دانشگاه علوم پزشکی آبادان
  • تسریع در جهش تولید با مشارکت مردم با اجرای کامل برنامه هفتم توسعه
  • همه برنامه های هفتم توسعه، عملیاتی و مسئله محور است
  • نقاط حادثه خیز با احکام برنامه و منابع مالی مناسب رفع می شود
  • تجارت ایران با کشور‌های آفریقایی دوبرابر می‌شود/ فردا ۸ اردیبهشت زمان افتتاح بزرگترین نمایشگاه دستاورد‌های ایران
  • حفظ فرهنگ وهویت هر ملت مستلزم نگهداری اسناد هویت دار